Îngrijire




Câinii din rasa Shih Tzu sunt cunoscuți energia şi încăpăţânarea lor. În urma celorlalte articole postate de noi, te-ai decis să-ţi iei un Shih Tzu?
FELICITĂRI! Ai făcut cea mai bună alegere! Noi suntem aici ca să ne asigurăm că nu vei regreta nici un moment această decizie.

Shihtzunelul e un cățeluș pretențios la dietă și afecţiune, dar cel mai important lucru de care va trebui să aveți grijă este prețioasa lui blăniță. Din cauza faptului că are blana foarte bogată, periajul zilnic este necesar pentru a păstra atât igiena cât și sănătatea animăluțului. La anumite intervale de timp, ei au nevoie de un periaj mai complicat, de obicei după îmbăiere. Următorul articol v-a fi în totalitate despre acest subiect: băiţa!

Ce produse să folosesc?

Aspectul unui Shih Tzu este frumuseţea şi unicitatea rasei. Frumuseţea pufosului tău o realizezi prin îngrijirea blănitei. Este recomandat să se folosească un șampon special destinat câinilor din această rasă, de obicei unul puternic hidratant și care să ușureze descurcarea firelor de păr. Blana lor este foarte importantă deoarece ei năpârlesc foarte rar și au nevoie de îngrijire atentă pentru a-i păstra cățelului aspectul sănătos și regesc.
În plus, trebuie spălați cu atenție în zona ochilor deoarece este zona cea mai delicată a căţeilor Shih Tzu. De asemenea, dacă doriți ca blana unui Shih Tzu să aibă un plus de strălucire, este recomandată folosirea unui balsam special (preferabil din aceeași gamă cu șamponul). Shihtzunelul tău va fi de nerecunoscut! Toţi căţeii vor întoarce capul pe stradă! Să nu mai zic de stăpânii celorlalţi căţei. :)))
Produsele de îngrijire se pot achiziționa direct din PetShop-uri sau de pe internet. Noi preferăm varianta a doua deoarece cumpărând în cantitate mai mare (2L) avem și discount. Eşti la primul căţel? Vrei şi tu pachetul de baza sau pachetul complet de îngrijire a pufoseniei tale, recomandat de Shihtzu Official? Lasă-ne în mesaj în secţiunea Contact şi noi te ajutăm să ai totul pregătit.
De asemenea, se recomandă ca atunci când veniți de afară să spălați cățelul pe lăbuţe pentru ca acesta să nu aducă bacterii sau mizerie în casă. Poate fi clătit doar cu apă călduță și eventual un strop de șamponel. 
O băiță totală se realizează o dată la două săptămâni/o lună (în timpul verii) și o băiță totală o dată la două luni (în perioada rece a anului).
Periajul este un lucru la fel de important, sau poate mai important decât spălatul blăniței și este bine să folosiți un pieptăn cu perii din inox sau latex, deoarece dau cele mai bune rezultate.


Îl tund sau nu?

Dacă vrei să renunţi la blăniţa şi periajul complicat, câinele tău Shih tzu poate fi și tuns. Preferabil ar fi să îl duci la un salon canin unde specialiștii se vor îngriji de blană lui cum se cuvine. Preţul nu e foarte mare, poate fi între 40 şi 60 ron, în funcţie de salon/cabinet sau... după cum negociaţi :))). Tunsul se practică de obicei cam de două-trei ori pe an dacă doriți să îi păstrați blănița la lungime mică - medie.  Inainte de a ajunge la tuns, alege tunsoarea ! 
Iti prezentam in imagini cateva modele de tunsoare pe care o poti aborda pentru catelul tau.


Se recomandă tunderea în caz că:
- este vară și se poate răcori mai ușor, 
- vreți să micșorați timpul toaletării cățelului, 
- vreți să preveniți încâlcirea părului, 
- doriți să obțineți un aspect estetic fără prea mare bătaie de cap. 

 De asemenea, interesaţi-vă ce tip de blăniță are cățelușul Shih Tzu pe care îl dețineți, pentru a vă facilita toaletarea lui și pentru a știi cum se îngrijește. Există două tipuri de blăniță la Shih Tzu:
- moale și cu firul gros, de consistența bumbacului.
- mătăsoasă și cu firul drept. 
De obicei, blănița mătăsoasă cu firul drept este mai ușor de întreținut deoarece prezintă riscuri mai mici de a se încurca sau de a forma noduri.


Pentru Shih Tzu cu părul lung

Dacă v-ați decis că pufoșenia voastră o să aibă părul lung, înarmaţi-vă cu multă răbdare și o serie de produse speciale pentru blana lor. Așa cum am menționat mai sus, nu uitați să achiziționați șamponul și balsamul special, peria cu dinți de inox/latex, periajul zilnic fiind obligatoriu. În plus, dacă alegeți să-i păstraţi o blănită bogată, trebuie să fiți atenți la paraziți și ciuperci de piele și să verificați regulat dacă cățelușul este perfect sănătos. Un plus al blăniței lungi la Shih Tzu este faptul că îl puteți pieptăna în ce stil doriți sau îi puteți prinde diferite moațe că să îi sporiți farmecul deja regesc. 

Să nu uitaţi să-l feriţi de căldură, soare şi temperaturi extreme. Nu cred că v-ar plăcea nici vouă să vă plimbaţi pe afară purtând 2 cojoace când sunt 32 grade Celsius la umbră. 

Shih Tzu, regele leu, este recunoscut pentru blănita superbă. Aprecieem si sustinem toţi stăpânii/stăpânele care păstrează acest aspect şi zilnic se lupta cu aranjarea şi menţinerea unei blănite sănătoase şi strălucitoare. Ham-Pa !



 
 

Postări populare de pe acest blog

101 Dalmațieni. Povestea mea preferată

Mâncarea pufosului tău