Primul cățel !? partea II

Ce rasă de câini îmi place cel mai mult ?



Cel mai potrivit cățel pentru o familie cu copii mici este un cățel de talie mică, ca cei din rasa Shih tzu. Acești căței sunt prietenoși, inteligenți, calmi, dar în același timp jucăuși. Pe internet, şi pe blog-ul nostru poţi să afli totul despre această rasă. Orice întrebare ai, Shihtzu Official îţi stă la dispoziţie şi pe Facebook. Deși gălăgioși, acești căței sunt întruchiparea proverbului: "câinele care latră, nu muşca", deci sunt absolut inofensivi, acest lucru făcându-i perfecți ca animal de companie pentru o familie. Totuşi, acest comportament depinde de modul de creştere. Dacă încă de mic îl vei învăţa sociabil şi prietenos, nu vei avea nici o problemă pe viitor.


De asemenea, dacă eşti o student/ă cu colegi/e de apartament, îşi doresc şi ele un căţel, un Shih Tzu e colegul perfect de apartament. E micuţ, devotat, energic, alintat şi ascultător. Singura problemă aici e că trebuie să anunţi mai întâi proprietarul apartamentului în care locuiţi, să nu vă treziţi după un timp că aveţi câinele dar nu îl mai puteţi ţine în apartament pentru ca acesta nu este de acord.

Pentru o armonie în casă, încercaţi să împărţiţi egal sarcinile (cine îl scoate afară, cine îl hrăneşte, cine îi face băiţa).


O ShihTzu fetiţa sau un ShihTzu băieţel?


Aceasta este una din întrebările cele mai grele. Însă sfatul meu este următorul: alege fetiță dacă îţi doreşti şi pui pe viitor. Altfel, mergi pe varianta băiețel pentru că vei sta liniștit în privința riscului de a face pui. Și nu te teme, ambele genuri sunt la fel de zburdalnice, jucăușe și energice!

Plan de pregătire. 

Trebuie să te gândești cum să reamenajezi spațiul în care trăiți pentru a-i face și lui loc. Faceți o vizită De ce este necesar să aibe spaţiul lui? Câinii trăiesc în haită. Au un lider şi urmează regulile. Tu eşti liderul lui. Te urmează şi îţi urmează exemplul. Din instinct v-a dorii să domine şi să aibe teritoriul lui. Pătuţul lui, spaţiul lui e teritoriul său pe care îl domina şi îl apără. Acolo se retrage când nu are chef de joacă, când vrea să se odihnească sau când este pedepsit. Cunoscând elemente de bază din psihologia canină, vei reuşi să-i dai o educaţie de nota 10. Nu îţi propun acum să te uiţi la emisiunea Cezar şi câinii sau să urmezi un curs de Psihologie canină.:))) Nu este necesar decât să îţi cunoşti câinele foarte bine şi oricând ai o întrebare să ne-o adresezi. Email: shihtzuofficial@gmail.com

La un magazin special pentru animăluțe și cumpărați tot ce are un cățeluș nevoie: castroane pentru mâncare și apăƒ, zgardăƒ, lesă, cușcăƒ sau țarc și amenajați spațiul pentru el. Trebuie să îl învățați care este locul lui și că i-l veți respecta, așa cum și el trebuie să îl respecte pe al vostru. Cel mai bine este că el să aibă locul lui de dormit și nu să doarmă cu voi în același pat. Acest lucru îl va învăța dacă îl veți impune de la început.

Program special !

Ce înseamnă de fapt să ai grijă de un cățeluș? Acest lucru vine cu o mulțime de responsabilități, însă majoritatea sunt plăcute. În primul rând, trebuie să îți amintești că puiul de cățeluș pe care ți-l dorești tu trebuie să beneficieze de toată atenția și dragostea ta. Scoate-l la plimbare de 2-3 ori pe zi , lasă-l să zburde, să își consume energia. Achiziționează jucariile necesare pentru vârsta lui. Nu uita să îi cumperi mâncare specială pentru el și fă-i băiță regulat pentru a avea un cățel superb cu o blaniță minunată. De altfel, trebuie să îi programezi și vizite la veterinar, pentru a fi sigur că rămâne sănătos și fericit. De aceste lucruri poți avea grijă singur/ă și te poți descurca. Nu te descuraja. Noi ne-am descurcat. A părut greu la început însă... am reușit ! Ne-am dorit mult de tot o mogâldeață și am făcut tot posibilul să fie cel mai răsfățat și iubit cățel.

               Acum că știi cam cum să procedezi pentru a-ți îndeplini visul de a avea o pufoșenie, pregătește-te și anunță-i pe părinți/ prieteni! Mult success în primirea unui nou membru în familie, și nu uita că orice animăluț merită toată dragostea ta! Ham-PA !  

Postări populare de pe acest blog

101 Dalmațieni. Povestea mea preferată

Mâncarea pufosului tău

Îngrijire