Unul sau o pereche?



Uite încă o întrebare cu care ne confruntăm atunci când ne dorim un căţel.
Să fie unul sau doi?

Cel mai popular animăluț de luat acasă rămâne cățelușul, veșnic jucăuș, energic și devotat. În mod normal, primul lucru la care te gândești este să îți cumperi un singur cățel care să primească toată grija și atenția familiei.
Însă de ce să nu îţi iei doi?
Da da… știiiiiim... unele responsabilități se dublează şi e ca şi cum dublezi dezordinea din casă.
Haos? Nu și dacă ești stăpân/ stăpână pe situație! Totuşi Shihtzu Official îți spune care decizie este mai bună și de ce. 


De ce/când să îți iei un singur cățeluș


Achiziționarea unui singur Shih tzu este recomandată celor care au spațiu mic de locuit. (de ex. Stau la apartament cu 2-3 camere). Avantajele acestui lucru sunt de ordin financiar (nu cheltui la fel de mult cu un singur cățeluș) și ești mai liniștit în privință bunurilor tale materiale (nu are cu cine să se întreacă atunci când face vreo prostioara etc.). În plus, cățelușul nu va avea pe cine să fie gelos și va primi toată atenția iar dresajul îl vei putea face mult mai uşor.
Avem și dezavantaje printre care faptul că un singur cățeluș are nevoie constantă de companie și de plimbări lungi și pline de activităţi care să-I consume energia. Dacă nu îi oferi toate aceste lucruri, cățelușul se poate întrista și devine apatic. Dacă nu îţi poţi permite decât un căţel, ia-ţi doar unul şi oferă-i toată atenția necesară!


De ce/când să îți iei o pereche


O pereche de cățeluși este perfectă pentru cei care au la dispoziție un spațiu mai mare, stau la casă și au o grădină - locul perfect pentru animăluţe în care să zburde, să-și consume energia. Nu trebuie să îţi faci griji că se simte singur sau că duce lipsa de distracţie.
Și aici avem și dezavantaje: financiar vorbind, cheltuielile se dublează, iar bugetul casei ar putea avea de suferit. În plus, ar putea cauza daune serioase mobilei (și papucilor) dacă sunt ținuți în raza lor de acţiune. J Alte dezavantaje ar fi faptul că pot apărea mici certuri între ei, (iar atunci trebuie să cumințești doi cățeluși, nu unul), gălăgia va fi mai mare, iar dresajul trebuie făcut în funcție de personalitatea fiecăruia. 


Puficel este primul şi singurul venit în familia noastr. Poate au existat momente în care ne doream să îl vedem jucându-se împreună cu un frăţior sau o surioară dar suntem siguri că el e fericit că e unic în casă. Este foarte iubăreţ, gelos şi prietenos. Vrea să îi oferim atenţie . De exemplu dacă vorbeşti la telefon trebuie neapărat să-l bagi şi pe el în seamă. Dacă nu faci acest lucru, riști să nu îți mai găsești telefonul data viitoare. De asemenea, atunci când ieşim la plimbare nu se sătură niciodată să se joace cu ceilalati căţei. Are uneori şi probleme de comportament, atacă câini mai mari ca el însă mereu este atenţionat când greşeşte și fiecare greșeală este corectată în acel moment

Atunci când alegi să îţi iei un căţel, toată atenţia o vei concentra asupra lui. Trebuie să eviţi ca acesta să devină prea izolat şi încă de mic să îl laşi să interacţioneze cu ceilalalti căţei pe care îi întâlneşte, pentru un comportament corect și o educație sănătoasă. Dacă ai o pereche de căței, trebuie să cunoşti foarte bine caracterul fiecăruia în parte, să fii pregătită să te impui în fața lor şi şa intervii când vor apărea probleme de teritoriu sau gelozie.
Prin urmare, când te hotărăști să cumperi un animal de companie, și ești pus în fața acestei decizii, e bine să ții cont de sfaturile de mai sus.
Ce e important: spaţial personal, bugetul tău și timpul liber pentru educarea acestor suflete inocente. 

Vă așteptăm pe Facebook cu muulte LIKE-uri și păreri, comentarii, sfaturi, sugestii
În curând ... noi articole și noi subiecte ! Ham-PA!!

Postări populare de pe acest blog

101 Dalmațieni. Povestea mea preferată

Mâncarea pufosului tău

Îngrijire